13 Haziran 2011 Pazartesi

YÜZ KONTROL 1.0 FACİAL CONTROL 1.0

 Yüz kontrol 3ds max için yüz animasyonu yardımcısı olarak düşünülmüş bir plugindir. Morph hedeflerini kordine eden, ulaşımını, seçimini ve animasyonunu kolaylaştıran bir joistik kontrol pluginidir.


  Bu plugin yüz animasyonu yapımında yaşanan sıkıntıları bir nebzede olsa hafifletmek için tasarlandı. maxin morpher modifierı üzerine atanan hedef değiştiricileri morpher rolloutuna bağlı kalmadan daha hızlı, görsel ve kullanışlı bir şekilde sahneden kontrol etmeye yarar. 


  Yüz Kontrol panelinde iki adet hazır yüz kontrolu bulunmaktadır. isteğe göre farklı renklerdeki bu yüz kontrolleri sahnede oluşturulduğu zaman, paneldeki resim üzerindeki kırmızı tuşlarla etkileşime girer. sahnedeki yüzkontrolden herhangi bir kontrol noktası seçildiğinde hem kontrol noktası hemde paneldeki ilgili tuş yeşile dönecektir. Paneldeki tuşlar sahnedeki ilgili kontrol noktalarının seçiminide sağlamaktadır. Karmaşık sahnelerde yada düşük çözünürlüklü monitörlerde çalışırken seçim kolaylığı sağlayan bu özellik hem renkli yüz şeması için hem de en üstte bulunan renk sıkalasına basılarak siyah beyaz yüz şeması içinde çalışmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder